Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du och din teater

Du spelar din teater,
trots att vårt hem saknar ridå.
Du bugar för applåder
av publik som du bett gå.
Du har ju dina later,
jag - din birollsinnehavare - likaså.

Du gör så stora gester,
grimaserna ska synas till sista bänk.
Du skriker så på fester,
och ignorerar mitt stilla ögonblänk.

Du spelar tragedi när jag spelar komedi,
du kan dina repliker så bra, utan sufflering-
Men vad spelar det för roll när hem-teatern gapar tom,
och vår livspjäs rullar fram med pyspunktering?

Mina gester och inlägg du varken hör eller ser.
Vi är som teateransikten, men vem lider och vem ler?




Fri vers av Dan Linder
Läst 372 gånger
Publicerad 2005-05-18 20:22



Bookmark and Share


    Emma_med_t
R i k t i g t bra det här.. alltid avstånd när masken är på../E
2005-08-24

  swimsus@gmail.com
ja vilka överspelare det allt finns..
En helt superbt skriven dikt...jag har faktiskt svårt att författa ihop en värdig kommentar till detta! Jättebra!
2005-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Dan Linder
Dan Linder