Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Skål,
för det som ska bli
ett underbart nytt år ;o)



TOLVSLAGET

Polstjärnan pekar norden
min kompass
syden visar
så speglar havets hytta
dina ögons månsken
vilka broar, passagen
i försvunna tider…

Tårar rinner, lysande
i champagne bubblor
världen stannar
du på nytt ser
alla ler, alla dansar
rosor, elfenben och pärlor
i hymlen, vintergatan

Strålande natt, serpentiner
färgad och glittrande
kallt, rent svart
Dom Pérignon, måhända
från gröna druvor, ”brut”
Moët & Chandon andas
skönheten, rart

När klockor slår
tolv feer, sina ballader
för ett nytt år, konfettin
byter vi, inuti, löften
ljuva toner faller, på bål
som snödroppar
kramar skratten värme, skål!!!

© MP-havsbris/2008




Fri vers av Havsbris
Läst 1007 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2008-01-01 00:00



Bookmark and Share


  Pär-Anders
En tid då ingen vet vad som kommer hända, alla önskar
Alla hoppas och man tror på ett år, bättre en dom man redan uppleft.....
Bara man ställer in sig på att det kommer att bli bra, så blir det oftast det.
Mycket vacker text:)

Hoppas att året blivit bra än så länge! för det är ju inte länge kvar till det är dags igen ;)
En varm applåd!
2008-08-22

  Rolando Furioso
Så länge det finns liv finns det hopp.
2008-05-29

  Sladjana Zubcevic
F I N T!
2008-05-11

  Jack E. Gladh VIP
Livgivande levnadsglad text. Gillar mycket.
2008-01-23

  aol
lyfter på hatten skålarmed dig önskar dig allt gott sänder dig en kraaaam genom cyberrymden
2008-01-06

  issac.a.m
Härlig dikt..
Gottnytt år
2008-01-01

    eldros
gottnytt år super dikt
2008-01-01

  Gunilla Söderström Hallström
Du skriver så otroligt bra
dina ord och ordval
går in i mitt hjärta
2008-01-01

  Lejonhjärtas poesi
Skål för det som komma skall och ett riktigt Gott Nytt År!
2008-01-01

    singforabsolution
Vilken härlig text, där vill jag vara :).

Mycket vackert skrivet!

\"Polstjärnan pekar norden
min kompass
syden visar
så speglar havets hytta
dina ögons månsken
vilka broar, passagen
i försvunna tider…\"
2008-01-01

  Larz Gustafsson VIP
Dessvärre ser jag inte det glamourösa i det hela utan försöker avdramatisera nyåret.
Det fanns dock en tid då jag var mer sentimental på detta område.
2008-01-01

  Vilsen Annette-hittar vägen
Skål och Gott Nytt År

Läser dina rader
och känner lite sorg
men ändå glädje
för att du skriver så vackert :)
2008-01-01

  Maria Zena Viklund
skååål!
2008-01-01

  Lyckohäxan Enediel
Kram o gott nytt år!
2008-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Havsbris
Havsbris