Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en utställning hänger och hänger och hänger i ett cafe i Ljungby. ingen tar ner den. det här är ett smakprov. foto: ronny l. maskhålen hänvisar jag till rymden. jag upprepar: rymden.


synonym


 

 

i ett maskhål
på väg in i framtiden
gör du dina val
rör dej snabbt framåt
medvetandet blickar stilla
rörelserna forcerar


tystnad


(synonym)
handfallen
står du inför dej själv
ser på medan du lyssnar
lyssnar efter beslut
faller
faller fritt
faller inför valet
fyller
livet med mening
eller meningslöshet
valet är ditt
välj de ord du vill ha om dej själv
så de fastnar
så du inte fastnar
där du inte vill vara
se dej i spegeln
placera orden
så du tror på dem
rakt framifrån
in i din själ
in i dej själv
där du är
där du vill vara

 

 

 

 




Fri vers av Bubamara - Maria Zakrisson
Läst 382 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-01-02 19:05



Bookmark and Share


  Burn
jävlar va bra! fantastisk dikt, med den starka medvetenhetsbeskrivningen i början och det raka slutet. applåd!
2008-01-09

  Vind
Från skräckblandat hamsterhjul till frigörese... min känsla. Välavvägt, välskrivet.
2008-01-03

  Leif Furstedt
Bild, ord och synonym. Tre delar som du smälter samman till en fin helhet.
2008-01-03

  Micael Axelsson
Känns för mig väldigt rofylld...

Gillar tanken vilken ligger bakom denna självuppbyggande
dikt, som verkligen ger varmt positiva tankar.
2008-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Bubamara - Maria Zakrisson
Bubamara - Maria Zakrisson