Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lyft glaset och le, njut det vackra...


FIRA LIVET!

När gatlyktor slocknar
blir drömmen inte längre
försjunker världen sig
livet ställer klockan på
bakom scenen, järnridån

Skådespelet byter kostym
natten efterlyser dagen
själen är lika sig ändå
elden kan icke dö
flamman andas, syret från

Fönstret ska öppna(s)
glädjen och viljan
även om dörren stängs
diktar gammalt visa
lyft glaset och fira, säger jag

Med säkra steg genom
ingen går, på gatan etsas
där stapplar man oviss
kommande ska ej vetas
när gatlyktor tänds!!

© MP-havsbris/2008




Fri vers av Havsbris
Läst 952 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2008-01-03 11:27



Bookmark and Share


  JLindh
Med säkra steg genom
ingen går, på gatan etsas
där stapplar man oviss
kommande ska ej vetas
när gatlyktor tänds!!

Snyft......en tår, en till
2008-10-27

  Sladjana Zubcevic
UNDERBART!
2008-05-11

  Jack E. Gladh VIP
Underbart språk som jag gillar skarpt
2008-01-23

  Bjarne Nordbö
Mycket god läsning för mej. MVG.
2008-01-08

  Fredrik P. VIP
/Skådespelet byter kostym
natten efterlyser dagen
själen är lika sig ändå
elden kan icke dö
flamman andas, syret från/
----
och sista strofen tar
jag till mitt hjärta.
Livsbejakande poesi!
2008-01-07

  coffe
finner inga ord bara vacker och STARK..c
2008-01-06

  aol
som en svepade bris över himlen
2008-01-04

  issac.a.m
underbart,som havetsbris
2008-01-04

  Maria Zena Viklund
vackert skrivet, gillas!
2008-01-03

  * Ammi *
Ja vi borde inse att livet är så kort så det borde firas dagligen! att fått gåvan att födas är stort, men våra liv tyngs med så mkt trivaliteter så vi har lite tid att glädjas åt - ja just det - livet! Igår kommer aldrig tillbaks, vissa går genom livet i vredesmod och aggressioner . men vem ger oss glädjen när vi dagligen läser om mord krig kvinnoförnedring, mobbing mm .. den mänskliga rasen är sjuk, din dikt får en att tänka till, för så som du skriver borde det vara!
Skål!
2008-01-03

  Mikael Lövkvist
En fin hyllning till livet ocj själen.
Mycket livsbejakande.
Min favoritpassage var:

Skådespelet byter kostym
natten efterlyser dagen
själen är lika sig ändå
elden kan icke dö
flamman andas, syret från

Fönstret ska öppna(s)
2008-01-03

  Vilsen Annette-hittar vägen
Hoppsan :)
Lite gåtfulla tankar
men härliga!

Jag jämför det med kärleken
Inget blir sig likt när det slocknar
men elden kan inte dö.
... Och vem vet när den tänds igen

Bra text !!!
2008-01-03

  Just Emotions
snygg text!!!
2008-01-03

  tom boreland
härlig
2008-01-03

  Lyckohäxan Enediel
Härlig text med många härliga formuleringar!
Bilden blir verkligen pricken över i... =)
2008-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Havsbris
Havsbris