Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...Du ska inte vandra ensam själen tar dig med hem, igen...


SISTA GRÄNSEN

När,

… Svarta vingars glädje
förvandlar dem
kristallina, lena tårar
i röda droppars
hetaste blod
… Solens dust ljusstrimlor
överför från
himlens, rena blåa
till skuggors famns
sista gränsen
… Jordens varma färger
bleknar borta
vattnets moder, stiltje
som skamfläckars
ömtåliga kroppars
sista gnistor,

svävar ensamheten
rädslan och tvivlen
blinda, utan tillbaka
medan törstiga hjärtan
av onådig värjan, blir
i en enda slag, riven!

Godta icke, bjuden
på den giftig Gral
sötsura smak, vilken
går ostraffad genom
gator och väggar, iskall
bakom förståendet
väntar otålig rätta timmen
måhända, till dig oviss!

Knytnäve bordet sönder
gråta, gå vilse, bara
ge inte upp … bli inte rädd!

Din tid är inte än, och
platsen som behöver fyllas
är bara din, dessutom
låt ej mörkret vinna, eller
hindra dig att söka ljuset!!

Naturens kraft talar
Naturens reglemente, diktar
svarta rosor, finns inte...

© MP-havsbris/2008




Fri vers av Havsbris
Läst 905 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2008-01-07 00:01



Bookmark and Share


  Quasimodo
Känns som ett sökande genom livets vara och känande, i tillvarons faser för vägen att vara och finnas, bokmärker denna här och i minnet !!!
2008-06-08

  Havsbris
När jag skriver att svarta
rosor inte finns, var med
annan konnotation,.. ;o)

Låt din fantasi flyga!! ;o)
2008-05-22

  Sladjana Zubcevic
SÅ VACKERT!!!
2008-05-11

  Don Jorgé
Vilket underbart språk.
2008-05-07

  Laijza
ja, bilden va fin
2008-01-25

  aol
din poesi fångar mitt inre som svävar upp mot himmelen som den vackraste sång
2008-01-10

  tom boreland
svarta rosor
svarta nätter
2008-01-07

  coffe
mmmmmmjauu för du vet att jag är tacksam för att du ser mig..du gör mig lycklig och dina ord fångar och berör mitt inre ...#((TACK))#..c
2008-01-07

  Fredrik P. VIP
/Gråta, gå vilse, bara
ge inte upp … bli inte rädd!/
ett par rader till vacker
tröst i vinterdimman.
2008-01-07

  Night Soul Woman
Gripande vackert!
*Bokmärkes*sååå
vackert skrivet . . .

*applåder*
Tack för läsningen!
2008-01-07

  * Ammi *
naturkraft, ja det är du ..
som på milda vågor flyter jag fram på denna underbara text! och det finns så många stycken jag gillar men jag kan inte citera dem alla .. men vi ska inte låta mörkret vinna, så sant ..
tack för bra läsning!
2008-01-07

  issac.a.m
Vilken bild,Vilken text
Naturens kraft talar..Underbar poesi
2008-01-07

  Lyckohäxan Enediel
Gillar verkligen den här texten...skönt skrivet!
2008-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Havsbris
Havsbris