Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ett alldeles utmärkt konststycke

 

 

 

I vår serie "Könsstympare vi minns", har vi nu kommit fram till Hans-Otto Riegelauerbauer. Hans-Otto, eller "lille Hotsie-Potsie", som hans föräldrar kallade honom, föddes i Sydafrika under det första boerkriget år 1880. Redan som liten parvel visade Hans-Otto en hängiven förkärlek till stympande och vanställande av diverse livsformer som kom i hans väg. Under gymnasietiden konstaterade Bernard von Grüber, biologiläraren till den numera gänglige och bildsköne ynglingen Hans-Otto, att han sällan hade skådat en sådan hängiven frenesi rörande grodavdagatagande  hos någon av sina andra elever.

 

Ryktet om Hans-Ottos bedrifter i dissektionssalen spred sig vida omkring, och till slut, och det må sägas - icke oförtjänt, erbjöds han en forskningstjänst i Oxford. Det var i Oxfords kulvertar han sedermera utförde sin första, om än inte vackraste, könsstympning. Nu följde några år av intensivt karvande i genitalier. Den gode Hans-Otto blev allt stadigare på handen och levererade i det närmaste perfekta snittytor. 1923 kom så det slutgiltiga erkännandet då Hans-Otto promoverades i lärosätet i Adelboden och samtidigt inte hade mindre än tre artiklar publicerade i Mutilation Monthly.

 

Det var vid denna tredje publicering som Hans-Otto, i aningen upprymt och intoxikerat tillstånd, råkade snubbla i badrummet och föll så olyckligt att rakkniven, denna hans bästa och möjligtvis enda vän som han så frekvent och förtjänstfullt låtit försjunka i andras kött, nu snoppade av hans eget. "Lustigt", hann han tänka innan han slukades av evigheten, "att någonting så löjligt litet kan göra så ont".

 

 




Prosa (Prosapoesi) av Mattias Karlsson
Läst 586 gånger och applåderad av 2 personer
Utvald text
Publicerad 2008-01-24 02:30



Bookmark and Share


  Agnes
*apflabb*... ditt språk, jisses, sicket språk du har.
Din sätt att beskriva en fasansfull berättelse i en nästan banal och infantil ton gör det hela ännu mer groteskt. Vore jag allsmäktig på den här sajten skulle du haft en hel vintergata med stjärnor.
Ett litet minus: din rubrik. Den hänvisar snarare till en medioker hjärta-smärta dikt än ett alldeles utmärkt konststycke. Ändra!
2008-01-25

  asplausibelt
Det gör väl det. Karma. Usch och tvi. Men pluspoäng för \"grodavdagatagande\". Ordlistan är till för att jävlas med.
2008-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Karlsson

Mina favoriter
Rasputin
Magnum Opus II
pokal