Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

analeps


bänkarna står två och två
verben alltid tre och tre

go went gone
do did done

vi fyller i kartstenciler
med färgglada pennor

sjöar, floder och bergskedjor
de viktigaste huvudstäderna

vi ritar ut statsgränserna i rött
och sedan kommer förintelsen
i form av suddiga fotografier

om detta må vi berätta

så vi skriver brev till oss själva
och förseglar dem för framtiden

om tio år ska vi läsa mellan raderna
tolka symboler och tyda drömmar
och rekonstruera ett jag eller ett du

vi ska nicka då och minnas

månens alla faser
vindarna, vändkretsarna
och himmelens alla kroppar




Fri vers av asplausibelt
Läst 489 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-24 20:54



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Tycker mycket om den här texten!
Både stor o liten,om livet
liksom....
2008-01-24
  > Nästa text
< Föregående

asplausibelt
asplausibelt

Mina favoriter
andas
Uppoffring
jorden röd