Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag trodde att mitt välmående började hos mig - inte hos någon annan.

Otacksam.

Det ordet har alltid gett mig rysningar.
Så hårt, anklagande.
Du vet inte hur bra du har det.

Jag som försöker lära mig att inte jämföra mig med andra.

Ändå får jag inte klaga, inte må dåligt.
Det framkallar det hemska ordet.

Otacksamhet.
Du vet inte hur bra du har det.



Kanske.
Kanske inte.

Jag vet nog hur bra jag har det- jämförelsevis.
Men välmående borde väl per definition utgå från ens egen situation?
Inte någon annans.





Fri vers av Zabina
Läst 726 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-01-26 14:27



Bookmark and Share


  Bissen
klokt och tankvärt... ja, otacksamhet, det låter hemskt.... och Vi vet väl alla, att det alltid finns någon som har det värre... så varför påminnas om sånt vi är medvetna om... dessa jämföranden =( trots att vi alla är olika...
2008-05-07

  Ezo
Instämmer alla andra som kommenterat här. Ingen kan veta hur man mår innerst inne, och hur skulle man definera \"välmående\", vilka kan man jämföra med, alla har sina egna djup och sanningar att bära. Bra avslut med gott budskap :)
2008-02-13

  Alstermark
\"Men välmående borde väl per definition utgå från ens egen situation?
Inte någon annans.\"

Så fullkomligt rätt. Låt oss alla vända ryggen åt dem som med ansträngda pannrynkor anfaller med det skuldöverlämnande ordet \"otacksam\". Man äger sin egen situation, sina egna känslor. Och vem kan veta på riktigt, förutom en själv? Vem kan använda den aktuella synvinkeln, förutom en själv?

Bra skrivet! Behövligt.
2008-02-08

  AneLa
håller med här .. du förklarar det jättebra .. din egen börda är alltid tyngst att bära.
2008-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Zabina
Zabina