Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lördagskväll


take me home
                  
country roads

        vrålar de

i uppenbar desperation
       från lägenheten ovanför

fåfängt

                (mitt i Göteborg
kan ingen höra dig skrika)

       ge mig arsenik

stan är full 
         av tanter
                och tragik

           det är Håkan 
 innan poppen dog

                 men de har svårt
      att hänga med i rytmen

                      (bappappaaaaaaaa)

         jag antar att helan
   tog med sig deras taktkänsla

                       när han gick

             (I know I made a mistake
   now it's too late
             I know she ain't coming back)

kvar finns paniken

        och deras taktlösa strumpfötter
            mot taket
               
                         (som också är ett golv)

 ljudet från splittergranater
                                 av kristall

                        (drop it like it's hot 
                     drop it like it's hot)

         försäkrar mig om 
                   att det inte är dags att sova

           riktigt än 

 

 

 

 




Fri vers av asplausibelt
Läst 540 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-01-27 00:29



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
ovanför mig bodde för blott litet sedan ett barn eller två som inte visste om när solen stod i nedan och det dags att sova var
så dunkade det av tappade saker i golvet som är mitt tak
så kändes det hopplöst att inte kunna klaga på barnet för föräldrarna (autistiskt barn, dock normala föräldrar?)
2008-03-09

  Carola Zettergren
Du uttrycker dig på ditt alldeles egna sätt och det är suveränt!!!
En sann poet!
2008-01-27
  > Nästa text
< Föregående

asplausibelt
asplausibelt

Mina favoriter
andas
Uppoffring
jorden röd