Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till natten - och den förtrollade dagen


Om nätterna


Jag skulle skriva om havet
min ende vän

men när jag betraktade den beskurna dagen
förälskade jag mig

Och dagen är inget mot nätterna

om nätterna
bara om nätterna

är vi oskyldiga

Där borta i den konturlösa staden
står hon som när jag satte ringen på hennes finger
viskade i mitt öra att
kärleken är ett förlorat spel

Det var en beskuren dag som denna
när Djävulen tog den kvinnan

om djävulen funnes

Vi är synliga
om nätterna
bara om nätterna

där namnen saknar namn
och skuggorna flyr från sig själva




Fri vers av Prometeus
Läst 723 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-02-18 13:48



Bookmark and Share


  isabel louise
åh så bra skrivet!!

\"där namnen saknar namn
och skuggorna flyr från sig själva\"

ett självklart bokmärke!
du får en guldstjärna i kanten oxå :)
2008-03-04

  Kim VIP
Tack! Gillar tonen, inspirerande!
2008-02-20

  Dessie 35
sååå vackert
2008-02-18

  Markattan
Tycker mycket om den här skrivelsen och bilderna den förmedlar. Vacker och smakfull poesi.
2008-02-18

  Elisabeth VIP
En reflekterande och något filosofisk ton i texten. Uppskattar det \"stora\" känslan av helheter i dikten, hur mörkret och ljuset och det oskuldsfulla talar. Känns också vitt (som vid) och luftigt.Hmm...Och vackert komponerat som vanligt!
2008-02-18

  rebecca d
som alltid: en underbar dikt: stämning, mystik, gåtor, antydningar, ett underbart språk...

har den...gillar! en fin lovsång...
2008-02-18

  Maria Zena Viklund
där namnen saknar namn
och skuggorna flyr från sig själva

dina ord ristar djupt in under min hud,


applåd o bokmärke!
2008-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Prometeus
Prometeus