Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Känner mig förvirrad. Vill bara skriva av mig.


Oskuldsfull blomma

Tänk dig en liten flicka..
Så rädd för att skada.
Hon vill bara väl.
Hon lyssnar inte på sitt inre.

Hon gör det hon tror är bra.
Sen har hon sabbat allt.
Hennes hjärta orkar inte tänka.
Hennes hjärna hänger inte med.

Allt gick så fort. Hon tog avstånd.
Och fann en ny väg.
Vägen var inte den hon sökte.
Vägen var kanske helt fel.

Hon kan vägen tillbaka.
Men det är svårt att vända om.
Svårt att svika nya vägar.
Svårt att lita på sitt inre.

Hon saknar det som fanns förut.
Hon vill spola tillbaka tiden.
Bara en liten bit..
Nu när hon vet hur det ser ut där framme.

Hon orkar inte längre.
Hon kanske spelar med.
Kanske får hon leva som hon levt länge förut.
För att hon inte vill skada andra.

Får hon leva på en lögn.
Som får henne att må dåligt?
Får hon någonsin mod nog att tala om.
Att vägen hon valde var fel..

Att hon är ledsen över vad hon ställt till med.. [v]




Fri vers av RebeckaNilsson
Läst 376 gånger
Publicerad 2005-06-02 00:53



Bookmark and Share


  Jojo
Tycker om din dikt. Den berättar så mycket som är så svårt att berätta. Särskillt första stycket talade till mig.
2005-06-02
  > Nästa text
< Föregående

RebeckaNilsson
RebeckaNilsson