Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
är man tonåring så är man... såhär kan en dag se ut..


Livet á la femtonåring

Dagen som denna
Trots att det var
nollgradigt
stoppade vi ner fötterna
i det iskalla vattnet
för att ha tävling
vem som kunde ha i dem längst
och åt lite snö som
fortfarande var kvar
och tog en massa foton med våra kameror
och bröt oss in
i den gamla nerlagda fabriken
medan vi hysteriskt fnissade
för Susse kom inte ut först

Och sen cyklade vi till Konsum
köpte två 200-grammare
100 gram var
det blir nog finnar imorgon
men det skiter vi i
för
jag har en ny finnborttagningskräm
och
killar tittar efter oss
ändå

Sen hyrde vi en film
som var så läskig att vi
skrek
av skratt sen
för Tina fes
Och sen kom skolkatalogen fram
Ångest ångest ångest för alla tjejer säger
\"Hur kunde vi se ut sådär?\"
Stackars Louise, hon ser ut som en
nerknarkad Nicole Richie
Men man får skylla sig själv
om man inte har vattenfast mascara
när det regnar

Men Hugo i 9C
han är snygg
och Susse gillar honom
var så säker
Själv tycker jag bara om
Magnus fast han går inte på vår skola
Och Louise,
hon är värst!
Emil, vad tänker hon på?
Han som har finnar
på röven
säger Charlotta
(och hon borde ju veta, den horan, säger vi med
avundsjuka i rösten)
Tina är tyst hela tiden
Susse tror hon är lebb
men det är inget vi tänker på

Sen måste
jag cykla hem
och det kan vara lite läskigt genom parken
(för där kan ju finnas våldtäcksmän)
och utanför Coop
(för där hänger alla coola
och jag har fortfarande inte slutat med hjälm)
Men till slut kommer jag hem
och skrattar mig till sömns
för
det är så skönt att bara känna sig
så inom gemenskapen




Fri vers av Limestoned
Läst 390 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-20 23:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Limestoned
Limestoned