Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det enda vatten var tårarna, mina kinder

gräset skuggan himlen
ögon
jag såg
leende log
mot mig
musiken dunkar
vill vara nära
det kittlar
kolsyra
händer höfter hår
slänger
är överallt

och du sa
att det inte handlar om att förstå
utan om att lyssna och
jag lyssnade på dig men du pratade om
fåglarna frihet fängelse
du pratade om din kropp
skulle vara fågel

och du var där, försvann
borta, leta
buskar, träd och snår
det är så mycket skit man hittar när man letar efter något annat
när man letar efter något annat
hittar inte, borta, ingen karta, kompass borta

sjön, havet, vågor, salt eller sött
blandras
såg ut som en spegel,
havet, spegel,
såg mig själv
klarare än med dig
då allt var förvirrat
förvirrat, sjön var ingen spegel
det var en spegel på riktigt,
badrum badrum
jag såg mig själv
hur kom jag hit?

hittad
borta
hittad ändå
förstörd och borta
fy fan
kanske mord
kanske (självmord)
kanske olycka

du var hittad men mer borta än någonsin

det var ingen sjö, det var en spegel
det enda vatten var tårarna
det enda vatten var tårarna

mina kinder
kyla
var är du nu?
du fick aldrig vakna igen
aldrig duntäcke, aldrig lycka
eller som du skulle ha sagt:
aldrig sorg

glaset var aldrig halvfyllt
glaset var aldrig halvfyllt
du drack tills det var tomt
eller halvtomt

och alla planer
försvann
som ringar på vattnet
som var en spegel
krossad
skärvor på golvet, i skinnet
är blod vatten,
är blod vatten?

det finns inget vatten
det finns inget vatten
det enda vatten som finns här är tårarna
tårarna
mina kinder
och blodet
är blod vatten
ensamhet

som himmelen
du är borta
jag med
jag med
förlorad




Fri vers av Limestoned
Läst 756 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-05-24 13:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Limestoned
Limestoned