Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Do you want to be a PRO?


How to ... WRITE A POEM!

Måste skriva en vacker dikt
Ja, en som rimmar,
är helt osammanhängande
eller väcker jättestarka känslor
Men jag är inte speciellt bra på något av det
~~~~~~
Jag hade kunnat beskriva
parken idag
Det gillar alla gamlingar
Det där med natur
Natuuurdikter
Men känslan är svår att förmedla
Som kärlek ungefär
~~~~~~
Hejsan
svejsan
Gillar du mig
så gillar jag kanske dig!
Du kan få mitt hjärta
så kan jag få all din smärta
Ja, det var lätt att dig anförtro
ett hjärta lika fullt som ett zoo
~~~~~~
Ja, vi tar alla konstiga saker
vi känner till
och mixrar ihop
Ta-dah!
En dikt
utan sammanhang
Men jag har försökt
Jag kan inte
~~~~~~
Enligt svenskaläraren
ska man skriva från hjärtat
Men jag vet inte var mitt hjärta sitter
\"När jag är hungrig
sitter det i magen!\"
som Edmund sa
Men jag är inte speciellt hungrig
~~~~~~
Min hjärna är i alla fall helt borta
Ja, jag kan visst referera till slaget vid Leipzig
men viktiga saker
vet jag inget om
~~~~~~
Ja,
vad
tycks?
Är mina små förvirrade ord
nog?
(Och jag sätter den i
Kritikpoolen
och du MÅSTE kommentera
annars tror jag att du inte älskar mig längre!)




Fri vers av Limestoned
Läst 396 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-04-12 14:13



Bookmark and Share


    FAsA
Intressant problematik. Både innehållet och formen passar till frågeställning då den speglar osäkerheten om hur tusan det ska göras, eftersom den är obunden men ändå \"strofisk\".

Som svar på frågan så skriv om det som du funderar över.
Är det något som vanligtvis behandlas inom poesi kan du ju alltid hitta en ny infalsvinkel vilket alltid är intressant. Annars kan man alltid leka och laborera med just formen men det kan kräva en viss medvetenhet som måste inläsas *gäsp*.
2008-04-14

  Svarta ord, vitt papper
Oh.. Du förvirrar min hjärna på ett härligt sätt... ^_^
2008-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Limestoned
Limestoned