Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Platons grotta


Inkarnation

hon rör vid sina avhuggna kedjor
vänder huvudet för första gången
reser sig och masserar sin stela kropp
famlar skönhetsdrogad genom mörkret

vid grottans utgång
förblindas hon av ljuset
från godhetens eviga sol

medan hon dricker och dansar
viskar skönheten
åt henne att
vända tillbaka mot skuggorna

hon är där igen
lossar de tunga kedjorna
förklarar skuggorna
på väggen
deras verkliga skönhet
och sin skumma blick





Fri vers av Vanja-Kristina Morgell
Läst 466 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-04-12 17:56



Bookmark and Share


  Rublev
underbart vacker, bländande och hemlighetsfull!

”medan hon dricker och dansar
viskar skönheten
åt henne att
vända tillbaka mot skuggorna”

men funderar över varför diktens hon behöver förklara ”sin skumma blick”… hon blev ju bländad… förblindad till klarsyn… eller är det kanske just det som hon förklarar…? :-)
2008-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Vanja-Kristina Morgell
Vanja-Kristina Morgell