Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skönmålad till ikon, tillgjord, omgjord, välgjord... Historien har många författare, än fler översättare och vem vet hur många förfalskare


Vlad III Basarab, Drakens son


Vlad Ţepeş
prinsen av Transylvanien, fostrad i fångenskap
hos en fiende och tyrann
uppväxt i pereferin av ett harem, vittne till
mer vansinne än ord kan förmedla

vad man lär sig av sånt kan ingen veta, men
att spekulera blir svårt att låta bli
för vem har inte hört talas om den gruvlige
grevens perversa härjningar

Fursten, mannen, överhuvudet för en ädel
gammal släkt
aktad medlem av en skum religiös orden

Societas Draconistrarum


Nosferatu
monstret ingen verkligen vet särskilt mycket
mer om än att han faktiskt fanns en gång

Sanningen som blev myt, som blev
skönlitteratur som blev kult

som så många andra





Övriga genrer av Gawain
Läst 275 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-15 11:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain