Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mor var är du nu?

 

jag spydde ner din fina sidenklänning du klätt upp mig i
snurrade runt och gav dig min blick
den du hatar

jag var femton
du min bortskämda mor

jag skrek att du kunde ta din jävla kung och sticka
för kronan hade smällt i golvet för länge sedan
det var schackmatt och du visste det
men du stod kvar i ruta ett
och stampade
trotsigt

jag dog den natten
den natten när du låg och
var beskedlig och åmade dig
med din jävla kung

du kallade honom det
jag såg bara ett stort paddansikte som kväkte

jag hoppade den natten
hoppade ut i evigheten
ty jag behövde ingen prins
jag behövde inget kungarike

jag behövde bara en mor




Fri vers av isabel louise
Läst 478 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-04-19 18:44



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Vackert i en uppgörande ton, trots smärtan.
2008-04-23

  devilsangel
mycket tungt och berörande...pengar och rikedom gör ingen lycklig...det enkla är vad vi söker och att finnas för sitt barn är naturligt...men inte självklart för alla...Gripande text!!
2008-04-20

  Michaela Dutius
Oerhört stark och smärtsamt berörande.
2008-04-19

  Ola Rydberg
Oj så starkt
känner igen mig
på ett känslosamt sätt
2008-04-19

  Larz Gustafsson VIP
Så oerhört smärtsam denna situation måste vara!
Ett slags svartsjuka.
2008-04-19
  > Nästa text
< Föregående

isabel louise
isabel louise