Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Undrar. Och saknar.

Varför tror jag att det är du
hela tiden?
(Och varför är jag rädd, kan du
berätta det?
Nej, jag vågar såklart inte fråga,
du och alla andra
är en liten oas inom mig.
Som jag inte vågar dricka ur)

Och kan du berätta
(nu när du ändå är igång)
varför du är så sur och tvär ibland?
Det är som om isen har nått dina fötter
trots att det är vår
och i förvåning
blir du arg på mig.

Varför blir det bara värre och värre?
Varför ska något som var så fint och lätt i början
nu bli komplicerat och insnöat?
(Är det mitt fel, har jag slutat förbättras?
Och om jag har det, kan du inte nöja dig med
hur långt jag kommit hittills i så fall?)

Jag skulle kunna eliminera vem som helst
som James Bond
bara för att få dig tillbaka.
Nej, det kan jag inte
Men jag skulle vilja.




Fri vers av Limestoned
Läst 498 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-19 18:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Limestoned
Limestoned