Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till den bästa tjej jag vet


du kan inte glömma bejbi med ögonen

 

 

för dig

ska jag skriva

en huvudroll

och du ska få den

precis som du vill ha den:

dövstum och begåvningshandikappad

ska du vara,

sedan ska Jonas Karlsson

eller Richarde Gere

fångas av dina vackra ögon

ramla in i din famn

och säga ursäkta

jag föll

och nu kan jag inte

resa mig

det är någonting

med ditt sätt att

le dreglande

som väcker

minnen

och min manlighet

jag vet

att jag är för gammal

för dig men...

 

Och du ska bubbla ditt skratt

ditt skratt ska bubbla

saliv

det är så mycket liv

i dig, bejbi

det är så mycket

mer än vad man ser

på ytan

 

Och du ska ta dina fingrar

från hans framsträckta händer

och tolka

men han ska inte förstå

förrns lång senare

dina tecken:

bli min inatt

 

Och så skils era vägar

några år

du dövstumma flicka,

du handelsresande Richard Gere,

du finögde Jonas Karlsson

men det bubblande skrattet

Jonas/Richard, du kan inte

glömma

bejbi med ögonen

de glittrande ögonen

 

Och så av en slump

mitt i era karriärers sötma

trötma allt går perfekt

hamnar ni på Hisingen island,

La Isla Bonita,

och vem om inte vem

vem sitter inte på Backaplan

och säljer lotter

till förmån för cancersjuka barn

vem glittrar inte ögon

vem tecknar inte

bli min inatt

loverboy

pretty man

oh boy

och ni faller

i varandras armar

bubblande

 

 




Fri vers av Mattias Karlsson
Läst 771 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-05-06 18:58



Bookmark and Share


  Cinnika
Tjejen som fått denna dikt skriven till sig kan skatta sig lycklig. Den var riktigt bra!
2008-05-09

    wilja
gillar stort! den är rolig (såklart) men också lite vacker.
för får man nu inte gere/karlsson kanske man kan få någon annan, någon annan jävligt vardagsvanlig kanske, men som ändå lite halvdolt är fantastisk. och denna någon klarar lika bra av att säga bebis på engelska och kan varsamt stryka undan dregelrester från hakan som XX (valfri underbar kändis).
aah, den tanken har mycket värme och kärlek i sig. hur dumt det nu än lät. :)
2008-05-08

  Jessica Ebbesson
Härligt sprudlande och charmig :)
2008-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Karlsson

Mina favoriter
Rasputin
Magnum Opus II
pokal