Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...för att mitt hjärta blöder idag... mitt öga speglar min själs ångest salta tårar ristar, skaver huden!


SÄG INGET...

Säg inget
inte ett ord!
Nej,
icke sanningen heller...
Gör istället!

Det finns så mycket
ödmjukhet
skönhet
i tystnaden
utan något sagt
och allting förstår...

Säg inget...
Allt halvt
av känna och se...
Inte ett ord
låt bli
tillåt glömma!

Kanske imorgon
i annat landskap
du säger
att var förgäves
hela denna resa
till vart jag ville...

Att älska
vem
vad
jag gillar mest...
Men
där gjorde du mig vackert
där var jag lycklig...

Säg inget!
Kom bara...

© MP-havsbris/2008




Fri vers av Havsbris
Läst 824 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2008-05-29 13:02



Bookmark and Share


  berxper
"Det finns så mycket
ödmjukhet
skönhet
i tystnaden
utan något sagt
och allting förstår..."

Åh, jag fastnade verkligen för det här raderna!
Så sant!
2008-06-24

    Mossa
... jag andas men säger inget.. det här är bara mina tankar..
2008-06-05

  Quasimodo
Förmedlar många känslor i ett universums alla nyanser, rakt och talande in till själ och hjärtat !!
2008-06-03

  Vilsen Annette-hittar vägen
En kram
någon som håller om
utan ord
bara vet
bara känner
utan ord
att visa
att man förstår
att ge sig själv

underbar text :)
2008-06-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
Även ett litet ord
kan störa, när man inget
vill höra, men när man
vill och orkar höra, då
kan det där lilla ordet
underverk göra!
*************
2008-06-01

  Karl-Bo Lundstedt VIP
ja ibland blir alla ord onödiga
särskilt när vi blöder....
blöder med dig i denna
underbara starka poesi....
kb
2008-05-30

  mare VIP
...hjärtats vackra tårar, sköljer själen ren...........det som måste ut !
2008-05-30

  tom boreland
enkelheten
ökar
tydligheten
2008-05-30

  Elaine.S VIP
Att inte säga...kan ju vara en flykt...men ibland behövs den...
2008-05-29

  Fredrik P. VIP
/Det finns så mycket
ödmjukhet
skönhet
i tystnaden/

visst är det så, men
rädslan för tystnaden
verkar ännu större...
tror jag. tack för
tankeväckande dikt.
2008-05-29

  Larz Gustafsson VIP
\"Don\' t speak\" (No Doubt)
2008-05-29

  Ewa-Britt Nilson VIP
Just det, tala, som
tystnaden, tig, åt den,
Dig vig! För tystnaden
den talar, alltid, mer och
bättre än talet ändå!
2008-05-29

  * Ammi *
sshhh.. nej jag säger inte mer än att

Kanske imorgon
i annat landskap
du säger
att var förgäves
hela denna resa
till vart jag ville...


underbart skrivet ... vedmodssorg och smärta i dina ord när salta tårar bränner i såren ..
stor kram!
2008-05-29

  Carola Zettergren
Underbart bra poetat!
2008-05-29

  Sladjana Zubcevic
Smärtsamt vackert!
2008-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Havsbris
Havsbris