Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gör mig inte sönder, min själ är som blombladen...


BILD I BITAR!

När drömmen
är bara det

längtan, omen

ersätter hoppen
och det blir daggigt

gör oss tomma
vår kropp river sig
som en bild
vi inte tycker om...

Lösa bitarna
kan vi inte laga
utan spår,

kvar blir smärtan
våndan i skuggan
av en image, alltid
frånvarande

och med dig delar
styrkan med modet
överlever saknaden
med väggen som stöd
revolten

lindra mina sår, du
mina tår torkar
vindarnas osäkerhet!


© MP-havsbris/2008




Fri vers av Havsbris
Läst 569 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-05-30 15:47



Bookmark and Share


  Ronny Berk
så skickligt sammanfogar diktarjaget de lösa bitarna till helheter som stillar sej i drömmar...en längtans poesi...ja...
2008-06-06

  Vilsen Annette-hittar vägen
De sår vi bär på insidan
det är de som värker mest
de som inte syns för ögat
eller bildar ytliga ärr
inget vi kan visa
bara känna
och lida
mest i ensamhet....
2008-06-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
Som ett blomblad
känns vårt jag och
vår själ, behandla
dom väl, så ser man
skäl, att tillbaka göra
gott och mera, än väl...
2008-06-01

  Fredrik P. VIP
fångas mest
av strofen:

/kvar blir smärtan
våndan i skuggan
av en image, alltid
frånvarande/

ibland snubblar
man över
påminnelserna
om tid och liv
som varit...

vacker och lite
vemodig dikt.
2008-05-31

  * Ammi *
underbara rader vännen
ja själen är skör ... som blomblad, gud så vackert!
2008-05-30

  mare VIP
..vacker....men så skör...själens skörhet......sårbarhet.....fint skrivet...
2008-05-30

  Sladjana Zubcevic
Så vackert!
2008-05-30

  friheten
vackert!
2008-05-30

  Lyckohäxan Enediel
Din ingress är som poesi bara den...

Gillar den här rakt igenom...du ger en känsla som passar in i ett evighetspussel :)
2008-05-30

  Larz Gustafsson VIP
Revolten!
Den behövs.
Minns du nejlikornas...?
2008-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Havsbris
Havsbris