Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

10:07

Jag luktar solskyddsfaktor 50.
Rummet fylls av Simon & Garfunkels ljusa röster och får
gitarren att gunga i samma takt som ljuskatterna slår
mig i ögonen med sina klor.
Tänker han på mig?
Tänker han på mig?
Ska tänka på annat
Tänker han på mig?
Tänker han på mig?
Jag lyfter fingrarna från tagentbordet och knäcker dom i tur och ordning,
pekfingret först.
Reser mig och tar på mig mina smutsröda
tygskor,
dom sjunger att solen brinner i himlen
på engelska förstås.
Solen brinner i min hud
och jag går och lägger mig igen
för att än en gång drömma
att jag går till honom.




Fri vers av Sofiapoema
Läst 235 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-06-05 10:07



Bookmark and Share


    papillon
Förmiddagssol och försommarhetta och envis längtan - härlig text med en första rad som är helt och hållet Sofia Ström - stämningen är suveränt förmedlad! Applåd!
2008-06-05

  Carola Zettergren
FENOMENALT!!!!Superduperunderbart poetat om förälskelsens vånda i sommarsolen!!!!
2008-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Sofiapoema
Sofiapoema