Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Pat Metheny's Goin' Ahead och Travels


Tillsikt



Kanske också jag är en ängel
som bränt mina vingar -


något där uppe
rör sig i molnen;

en liten blå fläck
i den otympliga gråa massan


(just nu viskar)
ett minne av skirt nordligt ljus
i en tröstlös bilfärd genom natten

musiken 
var då som nu
Goin' Ahead och Travels;

de går igen när tröttheten
blir tung under kvällarna

(och där igen)
minns jag min familj
likt ett arpeggio i snö
som inte vill fästa i någon grundton



Jag kan inte minnas
det där du sa,

när vi satt en augustidag
på ett övergivet torg i Falsterbo

(var är du nu)

Sommaren drog bort sitt sista löfte
från våra nyss ungdomliga bröst

I vardagsbruset hörs ibland din röst;
dess vemod i ett ärrat hårt skal

Goin' Ahead

Det är märkligt när katastroferna
visar ett skimmer över okända stigar



Molnen är inte desamma längre;
endast samma blå fläck
visar sig där man minst anar

(jag tror det var det
som jag försökte säga då)


Travels, my friend...

 

 




Fri vers av Almagrundet
Läst 483 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-08 01:21



Bookmark and Share


  Fredrik P. VIP
skriven med stor
poetisk tillförsikt,
fäster mig vid

/Det är märkligt när katastroferna
visar ett skimmer över okända stigar/

inspirerande
läsning.
2008-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Almagrundet
Almagrundet