Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man kan inte greppa luft.

 

vem är du nu
i min säng syns inga spår
ansiktet avslappnat

vad drömmer du
ett snabbt leende
vem finns i ditt sinne
ett offer

jag är inget offer
ger av mig själv
närmast bristningsgränsen
tänjer mig
mot dig, för dig
för kärlek

jag är rädd
du är ny nu
vet inte vad jag kan göra

följeslagaren är borta
du slutar reducera
väger dig fri
tar nya vägar

hinner inte med
vet inte vem du är längre
på väg
och jag, står still

det blir jag som måste gå
kramar för hårt
om det som höll oss i ett
i jag som var oss två

det blir jag
när rädslan lättar
andningen flyter igen

jag vet
du är större
hållen, fångad
i det som inte är du
större än jag

det jag ser
vackraste
är luft jag aldrig kan fånga

det är din tur nu

 

lyft

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Erika H
Läst 547 gånger och applåderad av 18 personer
Utvald text
Publicerad 2008-08-14 18:58



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Det här smakar mer. Som sagt, det är något med tonen. Måste läsa mera i morgon.
2008-09-18

  Per Teofilusson
kort bara: tonen, gillar din ton.
2008-08-15

    Nattviol
en sådan kärleksförklaring!
som vanligt, Erika
du håller så hög klass
på din poesi att jag
inte kan göra annat
än att buga..
2008-08-14

  पिWhite Eagleॡ gästas av &#
du ger känsla, och bilder, och vet inte själv att göra den här texten rättvisa i min kommentar,,,men du gradvis försörjer något som inte går att ta på-gestalta alltid, och du gör det oerhört subtilt, vackert och med närvaro som tåler antal läsningar på denna..dina frågor, ord och dialog, för att sedan bara befria.. i slutet,

nej , man k a n inte greppa luft. Men behålla den i en enda andning..det kan man ( som i denna text. )
2008-08-14

  lodjuret/seglare VIP
poesi lik denna har ofta luft under vingarna
2008-08-14

  berxper
En kärlek som har fallerat...
...att växa ifrån varandra.
Ja, luft går inte att fånga.
Den kan bara släppas fri. Du har en stor insikt om att släppa taget; och att inte kämpa emot.

Den sorgsna uppmaningen på slutet - är så bra!
2008-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Erika H