Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dörr nr.5 öppnas . . . - Det kommer öppnas flera dörrar och sen..förhoppningsvis ska jag samla texterna . . . skapa en teatrisk föreställning:) jag drömmer alltså skapar jag;) på ett ungefär:) njut av läsningen!

<



I rummet av monologernas eko (V)



Jag vill inte gå ännu . . .


Nu ser jag mig själv och skrattar

då jag bet min tunga medan jag
trixade i vardagens rulltrappa.

Några timmar kvar och idag
ska bli gårdagen. Vad som
lämnas kvar och bakom

i ålderdomens dar ska förgylla
tiden och fylla rummet med
dundrande skratt.


Våga leva idag, skapa din
framtid. Imorgon är ett nytt
äventyr.

Lek med tidens flyktiga sekunder
låt dina fingrar och ögon vandra
medan bevingade öron leker trasig
telefon.

Världens Dårhus är vad vi har
Karusell attraktioner finns

. . . med förvrängda speglar
bredvid spökhusen.

Hur huserar du i ditt hjärta
det är frågan jag dig lämnar.

 

 

 

 

 

 

 




Dagbok av Night Soul Woman
Läst 242 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2008-10-02 21:50



Bookmark and Share


  Rune Thorsell
Våga leva idag! Ja! Mormors väggklocka tickar sina sekunder ute i köket. Den tickade hennes sekunder, nu tickar den mina. Den berättar om min tid som rinner ut, om livets förgänglighet och dödens omutlighet. För var dag som går, hör jag tickandet allt tydligare.
Lev nu! NU! Du kan vara död om tjugo sekunder, tjugo veckor eller tjugo år. Detta är den totala ovissheten, den allom givna vissheten.
Jättefin dikt Du skrivit! En upplevelse jag tackar för! Kram!
2008-10-08

  Michaela Dutius
Framtiden blir dåtid i svindlande fart- och Nuet rinner som en löparbanaundan våra fötter- mycket vacker.....
2008-10-04

  Måna N. Berger
En klok tanke, att det är idag vi skapar vår framtid!
2008-10-03

  Larz Gustafsson VIP
"I morgon är ett nytt äventyr", din lilla bustjej!

Det är så det är.

"Timmarna kommer och timmarna flyr, men varje dag är ett äventyr", som jag själv sjöng en gång.
2008-10-02

  DanSan
****************************

En äkta NSW dikt sprungen ur det
djup du bär . . . där inom . . .
och ser vi i speglarna tillräkligt
länge så tror jag inte att vi känner
igen oss själva längre . . .

*APPLÅDER och BOKMÄRKE*

***************************
2008-10-02

  Ilona _L
Jo du Night Soul W. Här och nu är ett nytt och livsbejakande förhållningssätt för mig!
Bra formulerat av dig!
2008-10-02

  Stefanie Nerman
Bra skrivit, och en smart fråga där på slutet.
En bra uppmaning också igenom hela texten.
2008-10-02

  Sophia B
Mycket bra!
2008-10-02

    sunnanvind
Att våga...

Våga leva idag, skapa din
framtid. Imorgon är ett nytt
äventyr.

Att våga se det...att våga ta en oskriven morgondag..det är mod!
2008-10-02
  Night Soul Woman
Night Soul Woman