Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Självplock på hjärtan

Aprikoserna var söta och kylskåpssvala.
Jag åt plommonen, blåögda och fasta.
I fönstret låg nektarinerna och solmognade.
*
Ikväll vill jag äta vinddruvor från kvisten -
du ska föra dem till min mun medan jag blundar.
*
Smaken av vattenmelon på dina läppar;
Citrusfräsch är du; doftar äppelblom och
regnvått gräs. Smeksamma persikohyn.
*
Nysköljda jordgubbar i vispgrädde
och smält choklad kysser smaksinnen.
*
Liksom nyplockade blåbär i hett te.
Muffins med hallon,
*
Efter sex: körsbär - fylliga och berusande blodröda.
Droppvis på läppar och tunga.
Jag viskar med krusbärsandedräkt:


lämna mig inte
lämna mig inte
som ditt lilla äppelskrutt igen.








Fri vers av Dan Linder
Läst 383 gånger
Publicerad 2005-08-03 18:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Linder
Dan Linder