Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så länge vi andas



när frosten klätt våra vingar
himlen känns onåbar
bakom dunkla moln
då vandrar vi modlöst trötta
på mörkslaget dimfält
vilsna men aldrig skilda

stundtals förblindade
under striders aldrig vilande
tappar vi kraften i lågan en stund
men aldrig hoppet i hjärtslag

under skrik då livets maktkamp
blir överflödiga sår i ondskans blodhav
och vi inte kan förstå
hur man kämpar när styrkan förbrukats

då övervinner vi ändå
tomheten i kraftlösa händer
greppar tag i vind av ljus
som sveper förbi
nästan oberört mot trötthet

så länge vi andas
bakom samma murar
inte bygger skydd
mellan våra själars gemenskap
kan inget bryta ner oss

så länge vi älskar
har vi besegrat livets kamp







Övriga genrer av devilsangel
Läst 497 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2008-10-10 17:44



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
"så länge vi älskar
har vi besegrat livets kamp"

såå sant och så innerligt viktigt att minnas
2008-10-12

    Lindizz
Rakt ur hjärtat, styrka och kamp, värme och kärlek som övervinner allt, det förmedlar du väldigt bra. Tycker väldigt mycket om de två sista verserna. Ord som bär en styrka till kärleken. Kanon!
2008-10-12

  genni VIP
Åter igen, detta är BRA, alltid lika välskrivet, fint...
2008-10-12

    Bodil Sandberg
Den här dikten andas:"Du och jag mot världen".. här finns gränslös kärlek och vilja slingrandes mellan raderna - applåder så vackert!!!!
2008-10-11

    ej medlem längre
Kärleken övervinner allt sägs det och din underbart vackra dikt bekräftar att man är beredd att kämpa till det yttersta för att det ska vara och förbli så...
Ännu en dikt som knockar en med sina metaforer och sitt budskap. Du skriver rakt i hjärtat!
2008-10-11

  isabel louise
åh så vackert! du skriver så himla bra!! berörande och målande och bara sååååååå vackert!
2008-10-10

    vide
så väl du bemästrar orden...vrider och vänder på formuleringar och ger därigenom djup och dimension. Tycker du förmedlar ditt budskap mästerligt! Bokmärker!
"så länge vi andas"... ja så länge finns hopp!!!
2008-10-10

  aol
så dina ord griper tag och slungar sanningen rakt i ansiktet
2008-10-10

  Sladjana Zubcevic
"så länge vi andas
bakom samma murar
inte bygger skydd
mellan våra själars gemenskap
kan inget bryta ner oss

så länge vi älskar
har vi besegrat livets kamp"
Så vackert skrivet, min vän.
2008-10-10
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel