Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En enda förhoppning

Varenda varseblivning, varje ljud, synintryck och tanke
andas de tre stavelser som är ditt namn, min älskade.
Ingenting finns till tröst för att ersätta din närhet.
Så ber jag hela skapelsen skrika ut mitt enda budskap:
- Jag älskar dig!

Men skapelsen tiger, sysselsatt med viktigare saker.
Den förbereder sig bara för nytt kaos, födelse och död.
Dövt upptagen med att uppfylla slumpens alla lagar.
Därför skriker jag ensam tills mitt hjärta brister:
- Jag älskar dig!

Och genom hela världens larm bär min förtvivlans röst
de orden till dig, som var mitt allt och min stora kärlek.
Vidare lyfts de över alla rymder och mörka djup.
Och kanske uppfattar du mitt rop där bortom döden:
- Jag älskar dig!

Visst hör du en stilla viskning som får dig att stanna till
och lyssna efter lite mer från ditt liv på jorden?
Kanske känner du då också en längtan efter mig?
En längtan som kan bära tillbaka din trygghet till mig:
- Ja, jag älskar dig! Jag väntar...




Fri vers av Cinemiracle
Läst 352 gånger
Publicerad 2005-08-13 12:39



Bookmark and Share


  Marianne Kotilainen
Vackra ord som alltid när du skriver om/till din älskade!Och jag tror du inte ens behöver skrika (fast jag förstår att det känns så) ut din längtan. Be stilla om ett tecken och det kommer du att få!
Jag själv bad om ett sådant när min sons bäste vän endast 22 år gammal gick bort i cancer; och jag fick det också! Jag är helt övertygad om att alla vi mist väntar på oss någonstans.
Kramar//
2005-08-13

  Rublev
Du skriver om kärleken så att tillvarons gråhet hukar sig och nervöst fumlar med sina lånta fjädrar...
Vänd mot allt som är gott, sant och vackert vill jag skrika tillsammans med dig...
2005-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Cinemiracle
Cinemiracle