Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Välkommen jul

Vart enda år
dessutom har jag inte ens modet
att byta till en kartong vars
botten håller hela vägen nedför trappen

Vart eviga år
samma gamla julsaker det är bara det
att jag inte ens dammar eller
stryker gardinerna numer

Detta år
ligger jag i sängen och känner
en mycket liten inspirationsslinga
pocka på och jag kanske kanske
ska baka åt lillen men innan jag
ens tänkt efter har den flytt.

Den guldiga ellosstjärnan
lyser mot åkrarna
Ingen ser den utifrån
men jag vet att den hänger där.

Välkommen jul.




Fri vers av Yrre VIP
Läst 356 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-11-26 08:25



Bookmark and Share


  Trädflickan
Känner igen mig i det med kartongen. Å samma gamla saker brukar det oftast bli men inte i år.. Har blivit av med det mesta skrotet..
Har bråkat med papperstjärnorna jag skulle hänga upp. Knyta tråden runt sladden utan att ta sönder stjärnorna...
2008-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP