Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När fosterlandet kallar.

 

plikten är allt som finns kvar
viljan längre bort än någonsin

mitt fosterland håller just nu på att vakna
ser henne ligga på sidan
silkesnattlinnet vilar mjukt
kurvorna jag inte smeker
kyssen hon inte får denna morgon heller

vi talar högt när vi sover
om hemma
yrar oss iväg bland rött gräs
skamsna över tankarna av tur
det var inte jag, det var han, den namnlöse

insikten skapar ett växande hål som inte kan fyllas
förtvivlan hänger snaror i träden
vi är förlorade och buden hem om kärlek
ökar fast vi blir färre varje timme

förbannade är alla pampiga ord
för i en annan del av världen
följde inte värdena vi levde efter med
vilka är vildarna vid min sida
vad har desperationen gjort med mig

så rädd
varje dag rädd
att aldrig få lägga mig hos det vackra rena igen

 




Fri vers av Erika H
Läst 579 gånger och applåderad av 20 personer
Utvald text
Publicerad 2008-12-01 14:31



Bookmark and Share


    pladask
oj, wow. jag läste den ett par gånger, och för varje gång blev bilden lite tydligare. du har lyckats få till en väldigt enhetlig dikt, som hela tiden skickligt berättar precis så mycket som behövs. gillar också hur flickan hemma får konkretisera hemlängtan och hur hon vävts in i texten så smidigt.
2009-03-03

  पिWhite Eagleॡ gästas av &#
du behöver inte vara rädd, det vackra rena vita, är alltid närmast hjärtat. Tänker på titeln, fanan och fosterland, GRG som hängde kring axeln under alla pj-övningar. var en hårsmån från kadett och officershögskola. sa nej till prövning i främlingslegionen också. det var då. vilka tider. fastän "äventyret" stod så nära. jag tror jag var kär då.

" för i en annan del av världen
följde inte värdena vi levde efter med "

så lever sin vardag-sin egen existens.
2008-12-04

  Maria Zena Viklund
vad fint, gillas!
2008-12-02

  lyckeli
du är mer än
fantastisk vet du
det?
2008-12-02

    ej medlem längre
"plikten är allt som finns kvar"...uppgiven början på en dikt som beskriver hur tung vardagen kan kännas.
"varje dag rädd
att aldrig få lägga mig hos det vackra rena igen"
Längtan efter skönhet och lindring...
Underbar i sin mörka helhet och kan tolkas på många sätt:)
Bravo!
2008-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Erika H