Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rapsodi om åtta till flämtifem


Två tum från väggen

Nu har jag knullat upp den här kocken, krökt den och slängt den nedför ett stuprör. Nu säger den bara fel när jag frågar rätt. Är det något du kan göra? Skulle du kunna fixa en glad och pigg kock till lunch, gärna med nytvättad pistasch bakom öronen och så rätt skämt vid rätt tid, inga trumpna frågor som ingen fattar. Och så ordentligt tal, inget flitelade lättel. Du förstår att kunden efterfrågar alla delar och det ska vara sammansatt med sammanhang, du fattar? Under eftermiddagen kanske vi knullar upp kocken igen, så det borde vara rimligt att du fixar till den då också, helst innan vi går hem för dagen, du vet. Det här är ju en nyckelkund och det är viktigt att vi alla anpassar oss till leveransen. Glada knullbara kockar med återbruksgaranti, gärna femtipack där två är gratis. Och så ska det vara handgjort och inte kramat av nån jävla östeuropé. Fixar du åtti tills på fredag så får du vara kvar, trots att du är oersättlig. Du vet, även om sanningen inte är en produkt, så kan vi alltid fixa handkramade kockar ifrån Schwizjaj eller vad det nu heter. Och du, vi kan låtsas, för det blir ändå ekonomi i slutet. Och så har vi Gerlach, den där konsulten med den snygga kostymen. Du vet, han säger alltid ja på mötena och det är såna vi vill ha. Du vet, det blir svarta siffror, falukorv på bordet, Cash On time.
Inga sömnlösa nätter, du vet.

Så snabba på, jävla nyckelgubbe.




Fri vers av Ulf Popeno
Läst 298 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-12-02 12:41



Bookmark and Share


  Tina-sol
Den här måste jag läsa igen! Kräver lite hjärna :)
2008-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Popeno
Ulf Popeno