Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
återpublicering - replik på Vintersolståndet av Albert.


Mitt i livet

Mitt i livet, midvinter och motvind,
ständig skymning, skuggan av en dag.
Måste stanna innan jag blir fartblind.
Natten är så mörk, nu fryser jag.

Mitt i klistret står jag här och huttrar,
väntar på ett under som ska ske.
Var det nån som sa nått om Messias?
Ljus i mörkret, sa nån nått om det?

Sa nån att när allting är som mörkast,
det är då det vänder, sa nån så?
Känns som det är dags att nånting händer.
Mera mörker rår jag inte på!

Mitt i livet, midvinter och motvind.
Världen vänder sig mot sol och vår.
Kanske föds ett barn, kanske ett barnbarn.
Kanske finns det ljus profeten spår.

Kanske blir det lugnare med åren.
Kanske kan kirurgen, med sin kniv,
bota patienten där på båren.
Kanske finns det hopp om mera liv.




Bunden vers (Rim) av Lena Nilsson
Läst 494 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-12-08 07:39



Bookmark and Share


  Mats VIP
Verkligt fin dikt om livets utmaningar som aldrig ger givna svar men som tvingar fram ställningstaganden som aldrig annars skulle bli tagna
mvh Mats. som återuppstått från revyvedermödorna
2008-12-08

  korpfjäder
Jo nog finns det ljus. Fast möjligen inte så som vi tänkte det. Antagligen mer och annat. Och bättre.
2008-12-08

  Lars Granlöf
Hopp är en variabel lust beroende på en föreställning om något vars utgång är osäker.
Men vad som är säkert är att denna dikt får mitt, mitt i livet att le extra nu.
2008-12-08

  glittertindra
en text fylld med hopp när det är mörkt och lite sorgset, det gäller att alltid se framåt, ljus visar sig alltid, i form av glädje, vänskap och i allt som är gott... :)
2008-12-08

  Peter Matsa
Vad bra... ger vemodiga mörkervinterjulkänslor
Liksom söt, ändå stark
*applåd*
2008-12-08

  Björn Karlsson
En stark text
med många frågor att ta ställning till
2008-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Lena Nilsson