Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.youtube.com/watch?v=-WhQ5TiBHVk


En tango

Jag såg en man gå förbi
han hade rakat sig extra noga
hade klätt sig mycket fint
högklackade skor
och vackert gul klänning

Jag såg honom gå förbi
med blicken blygt mot golvet
han gick på en matta av flin
med vacker hållning
och passande rouge

Rummet var draperat i hån
onda ögon lyste hans väg
han var inte som alla andra
det var en man som var klädd
helt efter eget öga

Jag skulle vilja dansa en tango
om att vara vacker och fin
och att göra det man vill
att inte alltid passa in

Att föra en man genom viktlösa regler
finna samtycke i egna tycken
svika sin rädsla o söka 
värme i kramande händer

Jag skulle önska att vi alla
kunde se värden i olika
att söka sin egen väg
o dansa en tango för det unika

Jag känner dessa människor
jag luktar dessa folk
jag kväljs av denna värld
med en stank av jantes spyor

Jag skulle vilja dansa i ett mörker
med en man som var så fin
med blicken blygt mot golvet
och vacker gul klänning




Fri vers av Ulf Popeno
Läst 419 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2008-12-09 16:28



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
Oerhört fint! Ja, måtte vi inte döma varandra så, låta varandra vara de vi är.
2008-12-13

  Ulf Lagerholm
en viktig text som förtjänar all den uppmärksamhet och de applåder den kan få
2008-12-09

  Tina-sol
Texten är som du. Rakt på. När du berättade om bilden av dikten tidigare så fick jag massor av detaljrika bilder för min inre syn. Det får jag nu också vilket är ganska läckert eftersom den är ganska avskalad i sin komposition.

"Jag skulle vilja dansa en tango
om att vara vacker och fin
och att göra det man vill
att inte alltid passa in"

De här raderna vill man läsa igen. Skulle tålas att upprepas i texten.
2008-12-09

  wayward - taiga
helt jättefint om allas lika vilja och vara!
2008-12-09

  bögpoesi
rakt in i hjärtat, Ulf!
2008-12-09

  Maria Zena Viklund
"Jag skulle vilja dansa i ett mörker
med en man som var så fin
med blicken blygt mot golvet
och vacker gul klänning"

ord som talar högt och värmer!
2008-12-09

  Cris
Det var väldigt fint skrivet..

Jag hör dig läsa den... "en matta av flin" är både hånfullt och fint på en gång..

Men vad har länken med texten.. hm.. musen/råttan har en gul klänning.. hm. (jag kunde inte se hela och inte höra heller för min dator här är inte så pigg.. )
2008-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Popeno
Ulf Popeno