Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nationalencyklopedin...*ler*


När du sover vet jag allt

 

Medans du sover

doppar jag fingrarna i stearin

tittar hur det stelnar i mina avtryck

och jag tänker

att i luftspalter finns ingen plats

för vakuum

precis lika tänkvärt som

att allt naturligt är skapat runt

och varför är inte jorden fyrkantig

det passar bättre till det rutade liv som levs

disharmoni och ingen logik

Jag pillar bort stearinet från fingrarna

den lilla smulhögen ligger kvar på bordet

som en påminnelse om

att det mesta är förändringsbart

bara man vet hur




Fri vers av Lyckohäxan Enediel
Läst 376 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-12-19 19:14



Bookmark and Share


  JNI
Fantastiskt !

men hur är det verkligen svaret ?
charmen och det som gör att vi förändrar är väl att vi är benägna till förändring och därmed ser vi olika som många möjligheter ur en förändring ?!
2008-12-22

    Noomi
bara man vet hur..
tänkvärt..
2008-12-21

  Lejonhjärtas poesi
Ljuvlans läckert, runda former gillas och detta är riktigt bra och mer än så!
2008-12-20

  micke marin
Tror bestämt att Lyckohäxan har hamnat i trance och fått ett svar på någon av livets alla gåtor. Se där! Så är det förstås, tycks dikten tänka..
2008-12-20

  Michaela Dutius
ja - bara man vet hur...detta lilla ordbara...utgör en livsavgörande skillnad.
Väl poetat!!
2008-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Lyckohäxan Enediel
Lyckohäxan Enediel

Mina favoriter
tack månen
Du