Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tomten riskerar att VRÄKAS

 

 

 

Tomten sitter i sin stubbe och gråter stilla,

ska jag nu behöva förlora min villa

och hur ska det gå för mina Nissar

när inte  ens hyresvärden kompromissar

 

Tomten behöver rehabilitering

och hjälp med sin stresshantering

och antidepressiv medicinering

och Tomtens fru väntar på könskvotering

 

Hon är beredd på att helt ta över

väntar bara på en laglig manöver

för tomtefamiljen ska väl inte behöva vräkas

för att själva Tomten nu utförsäkras

 

Tomten orkar inte gå på omskolningskurser

Han känner att han inte har några som helst resurser

Och vad skulle en gammal Tomte väl duga till

Han känner sig förtvivlad och rådvill

 

Tomten undrar över systemet

om någon verkligen förstått problemet

för fattiga tomtar, blir inte snabbare friska, än rika

så är det väl för alla, tomtar är väl inte UNIKA?

 

 

 

Eller……

Är det så man blir frisk och stark

I Svearikets Monark?




Fri vers av Miss Mod
Läst 360 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2008-12-22 20:54



Bookmark and Share


  Rune Thorsell
Humorfyllda variationer över ett i grunden nattsvart tema. Ja, här undrar man om man skall skratta eller gråta. Suveränt diktat!
2008-12-27

  klio
Bra skrivet om sjukförsäkringssystemet, fastnar för raderna:
"Tomten undrar över systemet

om någon verkligen förstått problemet

för fattiga tomtar, blir inte snabbare friska, än rika"

Så sant, så sant! Alla har vi vår egen tid att återhämta sig och inte blir det lättare om någon jagar på en, snarare tvärtom.

Jag hoppas att "tomten" och alla som befinner sig i denna situation hittar någon lösning...
2008-12-23

  osynligt- synlig.
stackars tomte
2008-12-23

  Fokus
Välskrivet humoristiskt med underton av allvar!
2008-12-23

  Njord
Ännu en pärla. Du är jä...duktig på långa ord som rimmar BRA
2008-12-23

  duvan59
Tack för en mycket rolig läsning bra flyt och satir
Lotta
2008-12-23

  MeAmmie VIP
Det är sjuksystemet som har tomtar på loftet så rent principiellt hyr de ut svart! Kram/Ammie
2008-12-22

  Marie Å
Bra skrivet....
För det är väl en saga för jag tror inte på tomten och inte på sjukförsäkringssystemet.....
2008-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Miss Mod
Miss Mod