Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sällsamma lilla flickan

 


Vidrörd

men helt oförstörd

 

Satt hon utanför

en liten observatör

 

På den kalla stentrappan

i den fina ljusblå kappan

 

I famnen höll hon sin nalle, Kickan

den sällsamma lilla flickan

 

Hon dröjde sig kvar

var knappt ens gripbar

 

Det är svårt att veta

om den lilla diskreta

flickan funnits i verkligheten

eller om hon är en dröm om enkelheten

 

Vidrörd

men helt oförstörd

 

 

 




Fri vers av Miss Mod
Läst 439 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2008-12-28 08:53



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Tack för bokmärket också!!
2009-07-20

    Bodil Sandberg
En dikt att älska..helt fantastiskt vacker!!

Det är svårt att veta

om den lilla diskreta

flickan funnits i verkligheten

eller om hon är en dröm om enkelheten


vill ge dig en bukett rosor och en extra bukett för just
ovan citerade rader ..du är otroligt skicklig med orden!!!
varm applåd kära poetissa!!
2009-07-20

    Skrivarn
Vilken fin liten berättelse om en liten flicka:)
2009-01-19

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Fin skildring av en liten betraktare
2009-01-11

  Fredrik P. VIP
oskyldig och oförstörd
finns i varje fall i språket
2009-01-08

  maryann
dröm eller verkligt, känslan är känslan den är verklig ..vackert
2009-01-04

  Maria T
Vackert,
dröm eller verklighet
2009-01-01

  osynligt- synlig.
fint och vackert!
2008-12-29

  klio
Vilken fin och härlig text... "Vidrörd men helt oförstörd" den inger hopp...
2008-12-28

  friheten
Vacker coh stark skriven
2008-12-28

  kath
..en stark text och visst undrar vi ibland över barnet inom oss eller barnet vi ser och ger en bild av själva .. finnns de fanns de

för min del fungerar de stora bokstäverna då jag läste varje rad som en en enskild mening ett påstående ...
2008-12-28

  Njord
Jättefin rimmad dikt,
Stör att det är stor bokstav i varje rad. Det bryter läsrytmen.
Men vilken härlig text
2008-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Miss Mod
Miss Mod