Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samma sak - på nytt vis



Kvällslugn II

Med ensamhetens hand om hjärtat
och andnödsknuta i mitt bröst
slår jag numret till förståakuten
möter vardagslivets milda röst

Byter småprat, snackar TV
Suger åt mig allt jag får
Hjälps med skräcken, talar längtan
Ensam vänder om och går

För en stund blir livet vanligt
Ingen ångest - inga kval
Kroppen vilar, jag kan skratta
Jag blir nästan helt normal



Fri vers av Cinemiracle
Läst 501 gånger
Publicerad 2005-08-23 00:06



Bookmark and Share


  Jojo
Ja, dessa stunder av själslig vila är nog livsviktiga när sorg och ensamhet är ens vardag. Tycker om språket i denna dikt. "Förståakuten" - underbar formulering!
2005-08-23

  Teresia Ridell
Fint, smärtande men ändå hoppfullt ! Speciellt sista stycket !
2005-08-23

  Rublev
Underbar :)
och skönt rimmat!

”...För en stund blir livet vanligt
Ingen ångest - inga kval
Kroppen vilar, jag kan skratta
Jag blir nästan helt normal ”

en lyckligsorgsenvarmkänsla sprider sig...
2005-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Cinemiracle
Cinemiracle