Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Imorgon är det en ny dag?

 

 

Pengarna är slut

och det känns som om jag svalt krut...

 

Tvättkorgen är proppfull

rör man den, ramlar den omkull...

 

Tidningsinsamlingen hoppar ut ur skåpet, som en våldtäktsman

det gäller att skydda sig, så gott man kan...

 

I köket står ett berg av disk

ingång sker på egen risk...

 

Sitter på pallen

med glasinsamlingen i hallen...

 

 

 

 

Imorgon är det en ny dag

och i Gaza pågår ett krigsslag……....................................




Fri vers av Miss Mod
Läst 466 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2009-01-04 23:31



Bookmark and Share


  Rune Thorsell
En sak är säker: Du har fått en hängiven läsare! Här är jag! Rune var namnet!
2009-01-15

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Härlig vardagspoesi :-)
2009-01-11

  Fredrik P. VIP
ett bra poetiskt
dokument från
den tid som är
innanför och utanför
murarna...
2009-01-08

  © anakreon VIP
Alltför vanlig bild i ett samhälle som kunde vra så mycket mer...
Carl-Erik applåderar.
2009-01-08

  duvan59
En ruskig skildring av en dag så grå
Men livet måste vidare ändå
Ibland är det mycket svårt att förstå
Hur vardagen kan gestalta sig så

Tack för en bra skildring
Lotta
2009-01-08

  Carola Zettergren
Ibland kan man verkligen undra...
2009-01-07

  Jean-Michel Orblin
stämmer allt?
2009-01-07

  MeAmmie VIP
Vi får hoppas på många nya dagar! Ibland är det helt enkelt seg deg i kolan och en filt över huvudet som gäller! Jepp! Jag får åxå dessa jävla svarta hål var kommer de ifrån det svarta menar jag? Hmmm, är det någon som vet utan man behöver äta piller så vore den människan inte bra rik på pengar jag skulle bli kompis nr1! Styrkekram på dig <3/Ammie
2009-01-06

  Eaglemountains VIP
En vardagsberättelse, efter helgerna, som känns igen. Men det är trots allt vardagsbekymmer som går att lösa .....värre är det i Gaza ....
2009-01-06

  frantic
en farligt fyndig avslutning
på vardagens skit
så väl träffande..
trivialiteterna i de stora händelsernas sammanhang!
men vadå trivialiteter..
'bonjour tristesse..´
förutom det första.. pengarna
ja, jag vet, känner det som ett nackskott!

jättefint, så nära..
ändå på rim distanserat
träffar så rätt!
Bokmärkes!
2009-01-05

  klio
Jaa, nog kan man känna igen sig i den här... Tänk att kunna rimma som du, underbart!
2009-01-05

  Gunsan
Tack - precis som jag känner det!
Skönt att man inte är ensam!
/G
2009-01-05

  Njord
Frusna fingrar KÄNSLA ska det vara
2009-01-05

  Njord
Skön känskla att ha dessa vardagsnära problem att tas med. Du rimmar som en mästarinna.
2009-01-05

  Dumlekola
En tanke att bära med Sig...
2009-01-04

  Marie Å
Gillar dina härligt rimmade texter om vardagen...... ofta roliga men har en tanke......
Tack för påminnelsen... vad har jag för problem egentligen......
2009-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Miss Mod
Miss Mod