Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En envis och obstinat, gammal dam

 

 

 

Som aldrig ställt till något som helst besvär,

men annorlunda blev det,  när hon blev ålderspensionär

 

Numera tycker hon att man inte är ett dugg dum

om man pratar illa om hemtjänsten, när de lämnar ens rum.

Hon tycker inte hon behöver vara lojal,

hon gottar sig och älskar förtal.

 

När hon får lust, vänder hon kappan efter vinden,

och bara helt självklart, njuter av medvinden.

 

Hon tycker hon kan få ställa sig först i kön,

utan att behöva höra en massa suckar och stön

och att hon kan få tvätta på andras tvättider

utan att de ska ställa till med världens grannstrider.

 

 

Hon tycker hon kan få prata i sin mobil på bio, att det inte stör

hon tycker absolut inte om, när någon säger att hon är en sabotör.

 

 

Hennes doktor ifrån Spånga,

försöker få henne att ta sitt förnuft till fånga.

men hon struntar blankt i doktorns snäll-piller

tycker bättre om sina beska salvia-pastiller.

 

Och nu har hon hittat ett rationellt sätt,

som hon själv tycker är helt rätt

när hon får lust stänger hon av sin hörapparat,

effektivt för att slippa störas av andras gnat.

 

Gammal och lomhörd och glad

går hon med rullatorn på promenad...............

 

 

 




Fri vers av Miss Mod
Läst 386 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2009-01-07 19:34



Bookmark and Share


  Rune Thorsell
Jag älskar den gamla damen, men tar hon min tid i tvättstugan — då DJÄVLAR!!!!
2009-01-15

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Hahaha gud så skönt.
Det får mig att se fram emot pensionen
2009-01-11

  Gunsan
Ja just en sån tant vill jag också bli om 30-40 år så där ... tills dess ska jag irritera mig på henne för hon står alltid före mig i kön på Konsum då jag har bråttom hem för att laga mat till alla hungriga ungar ...

Jättebra skrivet ... och beskrivet
... som jag sagt tidigare
helt suveränt rimmat!!!
2009-01-08

  Fokus
... och som ska handla just när alla andra ska handla och som gör det bara för att hon kan, trots att hon kan alla andra tider också!
Underbart träffsäkert!
2009-01-08

  klio
Det låter som en härlig gammal dam... Mycket bra!
2009-01-08

  Vildand VIP
Henne vill jag bli en vacker dag ... obstinat. Applåd !!!
2009-01-08

  Marie Å
Så bra skrivet...... känner igen fenomet...... ger många tankar... Varför blir det så? Världen krymper? Bra eller dåligt?
2009-01-07

  Njord
Fasen vad bra du rimmar.
Och sådana texter sedan. Så härligt ironiska.
Tack
2009-01-07

  Carola Zettergren
:):)En sådan man kallade krutgumma...finns det sådana kvar!!!:):):)
2009-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Miss Mod
Miss Mod