Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.youtube.com/watch?v=8us3432lh4M


Det finns ett krig

Det finns ett krig att utkämpa, för var och en.
Det är det sista som behövs.
Där står vi själva på båda sidor.
Det är där vi på ena sidan står som svenskar,
israeler, palestinier, amerikanare, muslimer,
kristna, judar, AIK-fans och folkpartister.
Och på den andra sidan står vi

som människor.

Vi har vapen att välja, valet om vem vi är
och vem som står bredvid oss.
Vilken sida vi står på, avgör om vi förlorar eller inte.
För på ena sidan förlorar vi alltid
och har alltid så gjort.
Varje stund har vi det där valet,
det där som avgör om det ska bli hårda ord,
fientliga handrörelser eller blod på golvet.
Varje stund väljer vi fel.

Och förlorar.




Fri vers av Ulf Popeno
Läst 328 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-01-07 22:03



Bookmark and Share


  Kameleont
OM vi väljer fel förlorar vi, så sant.... Vad finns det att vinna? I det inre trygga jaget finns inget krig att utkämpa. Kampen ligger hos de som ännu inte hitta hem....
2009-01-08

    Tea Alex
Gillar de sista två raderna jättemkt! :)
2009-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Popeno
Ulf Popeno