Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett dygn i förorten

 

 

 

 

 

Förorten sover:

Det är tyst och nästan alla fönster är svarta i natten,

några har sömnproblem, lider, vankar och dricker vichyvatten.

En och annan nattlampa är tänd,

någon är funktionshindrad och inåtvänd….

 

 

 

Förorten vaknar:

Väckarklockorna ringer in den nya dagen,

människorna rusar upp, och får något i magen.

I stort sett alla har bråttom,

utom de utslagna, de har tvärtom….

 

 

Förorten töms:

Bussar och tåg går på löpande band,

förorten tystnar efterhand,

men några blir alltid kvar,

någon sjuk, någon arbetslös och någon som är oanvändbar….

 

 

Förorten fylls:

Mänskorna kommer med tunga kassar,

hämtar ungar som andra passar,

lagar mat, badar och läser saga,

ibland tänker någon på de svaga…..

 

 

Förorten sover:

Tv-nyheterna påtalar nya sparbeslut,

och dagen får som vanligt, ett vanligt avslut…….

Lamporna släcks igen

utom hos någon, som sitter på helspänn….




Fri vers av Miss Mod
Läst 454 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2009-01-08 17:26



Bookmark and Share


  Bellé
dikten får mig att känna någon slags tomhet människan har, att hela tiden följa samma oskrivna schema.. fin dikt!
2009-03-19

  Rune Thorsell
Du har plockat upp Sonja Åkessons fallna mantel och Du bär den med stor heder! Applåd!
2009-01-15

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Och så har ännu en dag gått.
Mycket bra, precis som hämtat ur verkligheten
2009-01-11

    Al Lanzon
Bra skrivet!
Som en dokumentär om nutiden!
2009-01-11

  Lotti
fasiken du skriver så det känns igen.... någoin på helspänn och någon oandvändbar träffar mitt i magen.........
2009-01-10

  frantic
fan va du är bra!
nån jävla politiker
borde ta det på allvar..

men dom bor ju inte
där
och dom sitter inte
kvar
mens alla andra
drar..

va' e dom har i sina
huvuden..?
borde ju va' som du
och ja..
eller va' det tvärtom..?

tack i vart fall!!
2009-01-08

  Dumlekola
Fyndigt skrivet...
...och med eftertande.

Bra!
2009-01-08

  Fredrik P. VIP
ett gott poetiskt
dokument om
vardagslivet
dygnet runt.
2009-01-08

  Marie Å
Kan bara hålla med de andra ... så bra skrivet...... om vardagen...
2009-01-08

  Gunsan
Jättebra beskrivet

Du beskriver vardagligheter så träffande
och rimmar på ett sätt som ger texten både humor och värme
2009-01-08

  Carola Zettergren
Spännande form och underhållande berättat!!!
2009-01-08

  Svartsilver
spännande läsning!
2009-01-08

  Njord
Urbra igen.
Du kan verkligen beskriva vardagen i härliga ord.
2009-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Miss Mod
Miss Mod