Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rökpaus

Nu tuggar vardagen igång på allvar
med obönhörlig höstregnsblåst
och immigt fyllda kvava klassrum

I vidrigvädret står jag utanför vår skola
och tjuvröker min vita Blend
En paus medan tabletten verkar

Snart skall jag in för min predikan
Episteln värdegrund och människosyn
och allas lika rätt till liv och frihet

Jag känner ingenting inför det
har heller ingenting till övers mer än tårar
Min längtan fyller upp mitt hela väsen

Just då vibrerar det i telefonen
knappt kännbart i de nu för stora jeansen
Det är en liten värmetanke

Tre rader med en omsorgsönskan
Det räcker för att orka med att leva
Då vet jag plötsligt att jag klarar mässan

Jag ler och kisar upp bland träden
Där sitter det en ensam vacker skata
som flyger bort när jag går in




Fri vers av Cinemiracle
Läst 421 gånger
Publicerad 2005-08-25 15:39



Bookmark and Share


  Propella
"vidrigvädret". "värmetanke".

Underbart.
2005-09-01

  Rublev
underbara rader som med mjuk skärpa fångar ett flyktigt vardagsnu!

språket flyter som honung ur dina händer
känns så levande och självklart
ingen sten att snubbla på

”Jag ler och kisar upp bland träden
Där sitter det en ensam vacker skata
som flyger bort när jag går in” :) :) :)
2005-08-25

  Jojo
Visst är det underbart med dessa människor (eller tillfälliga änglar) som hör av sig vid precis rätt tillfälle. Det gäller bara att ta vara på det!

Gillar din så sorgliga dikt som ändå andas lite hopp i slutet.
2005-08-25

    vilsen
riktigt bra, du ! jag älskar den . . . behövs så lite för att dagen ska räddas och bli något helt fantastiskt ! jättebra :)
2005-08-25

    ej medlem längre
Ja ibland behövs det så lite för att man skall orka fortsätta med dagen, bra fångat!
2005-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Cinemiracle
Cinemiracle