Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mödrarnas gråt - utvidgad haiku

Offer och bödlar
finns både mitt ibland oss
och i vårt inre

Inte den onde
men den så helt vanlige
sköter dödandet

Hur vågar du tro
att du själv är bättre -
du, så helt vanlig

Hör mödrarnas gråt
hur deras snyftningar skär
genom krig till krig

Vanliga mödrar
och helt vanliga bödlar
och vanliga krig




Fri vers av papillon
Läst 238 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-01-16 20:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag kan inte komma med något konstuktivt just för stunden, men jag vill verklgien ge dig en eloge för denna text som jag förstår på djupet. Tack den ska jag bära!
2009-01-17

  halmstrå
Det klokaste jag läst på länge.
2009-01-16

  L Patrik W Johansson VIP
Herr Larsson, stävar heter det väl inte

nej det gör det inte nej

det heter stävjar

Be well,
LPWJ
2009-01-16

  L Patrik W Johansson VIP
Ja diplomatin är ju en konstart som jag värderar högre,
den enda gången någon med hedern i behåll dräper en annan människa är ju i självförsvar som i Östern, där det aldrig går ut på att attackera som helvetet nu nära oss där den ena provocerar och den andre stävar
vad har vi FN till egentligen

Bra ordat

Be well,
LPWJ
2009-01-16

  Carola Zettergren
Den smärtsamma sanningen, bra skrivet av dig!
2009-01-16
  > Nästa text
< Föregående

papillon