Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hennes pappa dog i koncentrationsläger

 

 

 

Hon såg honom sista gången när hon var 9,

nu är hon 79.

 

Han var inte jude,

han var socialist

stod upp för sin tro,

hans tro var demokrati

 

Det var ett brott,

det är svårt att veta, varför?

 

Hennes mor gick rastlöst,

genom rummen på nätterna

 

Hon var 9,

hon visste att hon inte fick vara något barn längre.

 

Hon kände den tysta skräcken,

som en familjemedlem,

som tog stor plats.

 

När SS-männen kom in för att leta bevis,

började moderns tänder att skallra

hon såg bort,

med intensivt blå ögon,

vit i ansiktet,

med oändlig vädjan i blicken.

 

Fadern kom aldrig tillbaka,

modern kom heller aldrig tillbaka,

och själv ville hon alltid visa,

att hon inte var sämre.

 

 

Men vid vissa typer av ljud från skor,

skallrar hon fortfarande tänder.....

 




Fri vers av Miss Mod
Läst 485 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2009-01-19 19:05



Bookmark and Share


  Ronny Berk
omöjlig att rättvisande kommentera ! endast må så aldrig mera ske !
2009-01-20

  ingen
sjukt va bra du är! får ner så mycket i dina ord! så mycket känslor.
2009-01-19

  Gunsan
Alla dessa öden ... alla dessa historier som finns att skriva
Fint förmedlat!
2009-01-19

  Njord
Modigt miss Mod!
Du är så jäkla bra bara.
2009-01-19

  Lotti
tragiskt räcker inte till..... ändå förgör människor varandra idag på basis av ras hudfärg ideologi och religon.... sidor i människan är skrämmande......
2009-01-19

  Marie Å
En text som berör.......... så svårt att fatta detta grymma....
2009-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Miss Mod
Miss Mod