Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Guds verklighet.

Du, Du ljög för mej
lockade mitt jag att
tro på dig
du lovade under och frimodighet
du såg intet
jag vet


Jag ropade ut i
nöd och i skam
jag ropade jag kallade
jag ärade ditt namn

Jag bad för livet
att skydda mina ungar
jag lade mig ner
trodde skuld betungar

jag tog på mig allt
som kanhända var fel
jag ödslade allt
tog hela min del

Jag uthärdade slagen
som trasade min själ
jag förjagade önskan om
att bli självmordets träl

jag reste mej upp
stolt och stark utan dig
Å Gud säg å Gud
varför lämnade du mig?

Där utanför viskar en
välkommen melodi
den rösten jag hörde
var gång jag sökte mig fri

den styrkan som Gud
ej förlänade mig
den gav du å gav du
utan krav på dig

Jag följde den rösten till skog
och till äng
och nu jag vilar jag vilar
trygg i din säng

Faderstro völvor
och samemystik
ni gav mej jag tackar
för liv nytt och rikt.

Aldrig jag böjjer mitt
jags rygg för det
som andra kallar
för Guds verklighet




Fri vers av Yrre VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-24 20:30



Bookmark and Share


  stella
Gud trivs mycket bättre i skogen än i kyrkan. :)
2009-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP