Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utbrott

Som medelålders man
ogillar jag uppbrott och förändring
Men den förändring
som föregick dagens uppbrott
gav ett utbrott av stark lust till liv

Som bara hänger kvar... 




Fri vers av Cinemiracle
Läst 348 gånger
Publicerad 2005-08-30 00:44



Bookmark and Share


  Rublev
”Som medelålders man
ogillar jag uppbrott och förändring"

En lugn trygg början som följs av ett vulkanutbrott! ”av stark lust till liv”

Och envist är det: ”Som bara hänger kvar... ”

Känner mig dock lite kluven...
inte till diktens budskap
det är underbart. Nej det handlar om ordleken uppbrott/utbrott som både fångar och skymmer.

Prövar att beskära. Tyvärr tappas kopplingen till titeln (som är vass!) och dikten blir plattare...

”Som medelålders man
ogillar jag uppbrott och förändring
Men den förändring
som föregick dagens uppbrott
gav en stark lust till liv
Som bara hänger kvar...”

Nej, behåll du dikten som den är.
För när det de lekfulla vågorna mojnat
så blir djupen synliga!
2005-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Cinemiracle
Cinemiracle