Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Årstidsskifte

På bara en sekund blir livet helt förändrat
och aldrig blir det åter detsamma mer igen

I förtvivlans avgrund jag ropar mitt farväl
till en av dem jag älskar och till sommarljuset

Famnar hösten med en våldsam frenesi
medan krossat hjärta så sakta helas igen

Så kom du regnmörker men passa dig noga
Glöm inte att jag blivit så odödligt stark

Annars kan det hända jag blåser bort dig
med en liten fnysning och återkallar solen

Den styrka jag fått är ett litet frö av lärdom
Det är en bitter läxa som gjort mig pantervig

Det sköra liv vi har är alldeles för dyrbart
att slösa bort på sedan och då förlora nuet

I nuet ligger svaren för ingen vet om sedan
och tillfällen försvinner som vatten i din hand

Visst låter det helt självklart men ofta är det enkla
det svåraste att lära och att lyckas plugga in

Så passa dig du mörker jag skyddar dem jag älskar
Med blixtreflex så redo att hugga till försvar




Fri vers av Cinemiracle
Läst 412 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-08-31 11:41



Bookmark and Share


  aol
verkligen fin poesi om livet bavo gillas
2008-05-22

  Rublev
En kärleksstark obändig trotsig leende
vårflodsforsande livsbejakande metamorfosdikt!

Älskar särskilt de här raderna:
”Så kom du regnmörker men passa dig noga
Glöm inte att jag blivit så odödligt stark
Annars kan det hända jag blåser bort dig
med en liten fnysning och återkallar solen”

”Det är en bitter läxa som gjort mig pantervig”

”Så passa dig du mörker jag skyddar dem jag älskar...”
2005-09-07

  pärlan
Du skriver så bra om livet!
2005-08-31

  Teresia Ridell
Fantastiskt ! Precis vad jag behövde läsa just nu !
Tredje o fjärde stycket från slutet är klockrent !
Tack !
2005-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Cinemiracle
Cinemiracle