Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

så stod hon där (palace, göteborg)

 

så stod hon där
i nyköpt urringning
hon hade dammat av gamla takter
försökt fiska fram jargonger
och social kompetens med tillhörande koder

men det kändes farligt
att bara sådär ge sig ut
i vimlet som lockade och skrämde
det var längesedan nu
och hon hade bäddat med rena lakan

så fanns nattens puls
den som slog ur hetta och ur fylla
där fanns betagna män i slips
som pockande tryckte mot dansgolvet
och där fanns längtan till en enstaka kväll

men också en önskan om fridfull tvåsamhet
om okomplicerade inköpsrundor
utan det minsta gräl i bakfickan
där fanns bröllopsklockor utan tvång
och någon att luta sig emot




Fri vers av Lili Samuelsson VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-02-10 16:27



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
visst är det så. Den som säger att de valt singellivet ljuger. Ljuger! Tycker det är fint o sant det du skriver om det där förhoppningarna inför en simpel utekväll. Börjar m ligg, sedan sväller det: som en röd pappersblomma ur en pappask
2009-02-11

    Melona
ohoh...

charmant om denna någon med nyköpt urringning och
blingeliblong i sin blick,

du är rolig
och allvarsamt skön lili.
2009-02-10

  Carola Zettergren
NÄMEN så himla bra!!!! Bokmärks bums!!!..o favoriseras!
2009-02-10

  Nina Ahlzén
fan, skriver du om mig såhär helt öppet!!?? "Nyköpt urringning" , du e bäst!
2009-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Lili Samuelsson
Lili Samuelsson VIP