Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1/4

När kvartsår har förflutit kan du plötsligt känna
hur sorgen tvingas av dig att maka sig en aning
Den längre ej upptar ditt väsens all medvetenhet
Kanhända känner du en stund att du kan andas fritt?

Oändligt sakta kroppen befrias från den krampen
och sorgen makligt väljer en ny och fast adress
Då en morgon märker du att den plötsligt flyttat
Ett utrymme har skapats där hopplösheten bott

Så tudelas ditt hjärta och detta helt nödvändigt
En smärta så oändlig för den som väljer livet
Och granne med ditt vemod över det som fattas
flyttar en beredskap in för ljuset, liv och kärlek

Det är en ännu udda och hoppig hyresgäst
som spelar grammofon och badar sent om natten
Men trots att samvetet och skulden än kan kännas
så välkomnas den åter med hopp och ny förväntan

För skulden handlar bara om att du väljer livet
och samvetet är endast en dödens romantik
Den kärlek som du hade den kan du finna åter
och insikten du fått igen den överbryggar döden




Fri vers av Cinemiracle
Läst 333 gånger
Publicerad 2005-09-07 11:27



Bookmark and Share


  eee
Du vet hur jag glädjer mig över detta nyvunna hopp du funnit, om livet och en framtid......
2005-09-08

  Rublev
Dina ord får mig att le med hela hjärtat!
Helt underbar!
På nytt famnar du tillvarons tillsynes oförenliga ogripbara sidor: Sorg, smärta, humor, hoppfullhet och vishet...

”Och granne med ditt vemod över det som fattas
flyttar en beredskap in för ljuset, liv och kärlek
Det är en ännu udda och hoppig hyresgäst
som spelar grammofon och badar sent om natten”
:) :) :) :) :)
2005-09-07

  kath
mycket ödmjuk, varm och tänkvärd dikt ... som talar om upplevelsen av kärlek till livet och tacksamheten av att ha fått känna kärlek tidigare ... vilket gör att det går att gå vidare ....

väl formulerade ord
2005-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Cinemiracle
Cinemiracle