Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skriven för en annan sajt, tycks stämma rätt bra på Po också (-05, samma månad som Skaldelycka. Den här skrevs dock före den...)




Förundransvärt

Melodi: "Blomman" (M. Koch)


När jag tänker på de vänner
som på sajten loggar in
jag förundran känner
fröjdar mig i sinn'
Jag har funnit just det stället
jag i lönndom länge sökt -
i det sköna tjället
dikten sig förökt...

Här är högt i tak och Musan trivs
och vi förnimmer hur hon myser
om än huvudhåret rivs
i frustration ibland...
sänder
vänder
tänder lätt din brand

Då bor gnistan i ditt kynne
och du undfår hennes "frid"
just när ordens lynne
väcker dig till strid
Ty då blandar hon sin nektar
injicerar sin espri
du med henne fäktar -
finner din magi

Pennan vaknar, datorn hickar till:
i nya färger dikten lyser
sprider Musans gröna drill
som ej förgår i sand...
texter
växter
pryder Musans land

I förtvivlan stundom sjunka
vi i svår balans på ägg
månne vi då dunka
huvudet mot vägg...
Hon de sina ömt bevakar
tager snuttefilten av
men en tröstetårta bakar -
utan krav

Musan känner till hur lusten väcks
man finner vägen (fast man fryser!)
till Parnassen - orden räcks
dig från din längtans strand
skriver...
bliver
säll - i Musans hand




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-11 00:32



Bookmark and Share


  Tina Q
"I förtvivlan stundom sjunka
vi i svår balans på ägg
månne vi då dunka
huvudet mot vägg...
Hon de sina ömt bevakar
tager snuttefilten av
men en tröstetårta bakar -
utan krav"

*fnissar*
Gillar!
2009-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP